اسیداستیک :
اسیداستیک یک مایع اسیدی بی رنگ و جز آلی با فرمول شیمیائی CH3COOHاست .سرکه کمتر از ۴درصد حجمی اسید استیک دارند. و جزء عمده سرکه بعد از آب است .
خواص شیمیائی :
فرمول شیمیائی : C2H4O2
جرم مولکولی : ۶۶٫۰۵۲g/mol
بو : به شدت مشابه سرکه
دانسیته :۱٫۰۴۹g/cm3 (مایع )
۱٫۲۷g/cm3 (جامد)
نقطه ذوب :۱۶ تا ۱۷ درجه سانتی گراد
نقطه جوش :۱۱۸تا ۱۱۹درجه سانتی گراد
حلالیت در آب : محلول
موارد استفاده :
استیک اسید دومین اسید کربوکسیلیک اسید ساده بعد از اسید فرمیک است .آن معرف شیمیائی و ماده ماده شیمیائی صنعتی است که در تولید استات سلولز برای فیلم های فوتوگراف استفاده می شود. در تولید پلی وینیل استات برای چسب چوب و الیاف و پارچه های سنتزی استفاده می شود. در کاربردهای خانگی ‚استیک اسید رقیق شده بعنوان نماینده ضد رسوب استفاده می شود .
در صتعت غذائی ‚ این ماده به عنوان تنظیم کننده خاصیت اسیدی و همچون یک طعم دهنده طبقه بندی می شود. سرکه استیک اسید رقیق شده است که بوسیله تخمیر و اکسیداسیون اتانول تولید می شود.
جهت آشنائی با کاربردهای دیگر و کاربردهای سازگار با محیط زیست به سایت های معتبر در این زمینه مراجعه نمائید .
روشهای تولید :
استیک اسید هم به روش صنعتی و هم به صورت سنتزی بوسیله تخمیر باکتریائی تولید می شود. حدود ۷۵درصد استیک اسید برای استفاده در صنعت شیمیائی بوسیله کربوکسیلاسیون متانول تولید می شود.روش دیگر تولید ‚ اغلب محصول جانبی واکنش های مختلف است . در طی سنتز هیدروژنی کاتالیزوری اکریلیک اسید یا تخمیر لاکتیک اسید ‚ تولید می شود.
نکات ایمنی :
استیک اسید غلیظ به شدت خورنده است .بعض از در معرض قرار گیری ممکن است باعث سوختگی یا تاول زدن پوست شود.در معرض قرار گیری طولانی مدت در مجاورات بخارات ممکن است باعث خارش پوست ‚ بینی و چشم شود.
کارگران قبل از هرگونه در معرض قرار گیری از تجهیزات ایمنی مناسب از قبیل عینک ‚ ماسک ‚ لباس ایمنی مناسب و دستکش استفاده نمایند.
بسته بندی :
این ماده درگالن های ۳۰ و۶۰و ۱۰۰۰لیتری عرضه می شود . در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با کارشناسان فنی برناشیمی کیمیا تماس حاصل نمایید.